126095
14:49 19.032022

Вишково отримало гуманітарну допомогу від угорського міста-побратима

Життя 4787

Селище Вишково отримало гуманітарну допомогу від угорського міста-побратима Папа. Вантаж містив ліжка, матраци, холодильник, морозильну камеру, продукти харчування тривалого зберігання, мийні засоби. Усе це відповідно до попереднього узгодження з місцевим керівництвом. Допомогу до Вишкова доставив особисто мер міста Папа.

Закарпатське Вишково та угорське місто Папа є побратимами вже протягом багатьох років, тож у важку хвилину угорці простягнули руку допомоги закарпатцям та переселенцям, які знайшли прихисток у селищі.

Мер міста Папа Томаш Алдозо повідомив, що гуманітарні вантажі планують доставляти регулярно, тому перебувають на постійному зв’язку з місцевим керівництвом.

«Після нинішнього успішного досвіду представники нашого міста протягом наступних тижнів будуть привозити допомогу ще багато разів. Тепер я мав особисто пересвідчитися, що гуманітарні вантажі доставляються за адресою, перетин кордону відносно легкий, а дорога безпечна. Вишково – наш побратим, ми підтримуємо зв’язки. Між нашими мешканцями теж є тісні взаємини. Тож ми будемо й надалі контактувати з місцевою адміністрацією, аби доставляти те, що потрібно», – повідомив мер.

У Вишкові місцеве керівництво організовує розміщення та забезпечення всім необхідним вимушених переселенців. Цьому значно сприяє гуманітарна допомога, яка надходить з Угорщини. Нинішній вантаж містить ліжка, матраци, мікрохвильову піч, холодильник та морозильну камеру, мийні засоби та продукти харчування, які закупили для місцевого центру розміщення біженців.

Голова Вишківської територіальної громади Ярослав Гайович повідомив, що мер міста Папа зв’язався з ним і запитав, що потрібно. «Відтак склали вантаж, який містить, зокрема, матраци, ліжка. Наразі ми забезпечуємо сто людей у центрі розміщення переселенців, зокрема пів сотні дітей. Ця допомога для них, це дозволить приймати ще більшу кількість людей. Ми дуже вдячні меру та мешканцям міста Папа, з якими маємо давні дружні стосунки», – наголосив Ярослав Гайович.

Протягом трьох тижнів до Вишкова прибуло близько п’яти тисяч вимушених переселенців. Із них сто осіб і надалі залишаються в селищі на базі центрів розміщення, створених місцевим керівництвом, решта знайшли житло в приватному секторі.

Еніке вараді/Várady Enikő/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах