125937
09:59 17.032022

Вже вдруге Закарпаття відправляє юних футболістів до провідних клубів Європи

Життя 6779

Через війну Росії проти України вихованців футбольних академій по всій країні були змушені евакуювати з місць їхнього постійного проживання у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Херсонській та інших областях, де ведуться активні бойові дії.

Спортсменів прийняли інші академії, серед яких і навчально-тренувальна база «Мункач футбольна академія», що у селі Дерцен. Завдяки сприянню партнерів та Українській асоціації футболу вже вдруге вдалося відправити юних спортсменів у провідні міжнародні футбольні клуби Європи.

Поспілкуватися з дітьми та оглянути тренувальну базу в Мукачівському районі прибули голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, президент Української асоціації футболу, член Виконавчого комітету УЄФА Андрій Павелко та відомі футболісти – володар нагороди УЄФА «Срібна бутса» Олег Протасов і віцечемпіон Європи, володар Кубка Кубків УЄФА Василь Рац.

Віктор Микита зауважив, що у такий час, коли на значній території країни йдуть бойові дії, важливо вчасно евакуювати дітей, зберегти їхнє життя та здоров’я, дати можливість й надалі розвиватися в улюбленому спорті.

«Завдяки командній роботі Андрія Павелко, його ініціативи та енергії, вдалося домовитися з європейськими футбольними клубами про прийом наших талановитих спортсменів – майбутнього нашої нації. Загалом, клуби прийняли близько 500 дітей з центральних та східних областей України. Юні спортсмени можуть тренуватися та навчатися у футбольних клубах Угорщини, Італії та інших країн», – додав голова ОВА.

У свою чергу, Андрій Павелко зазначив, що саме на Закарпатті можна познайомитися з юною збірною України, адже зараз у нашому краї знаходиться чимало талановитих дітей: «Кілька днів тому дітей вже відправляли до одного з найстаріших футбольних клубів Італії «Ювентус». А зараз завдяки хабу між Закарпаттям та Угорщиною наші дітки потраплять до спортивних таборів та сімей у сусідній країні. Це великі можливості для розвитку в майбутньому».

Президент Української асоціації футболу розповів, що їхня організація наразі працює на Закарпатті, як і Національний олімпійський комітет. Також сюди доправляють гуманітарну допомогу від Міжнародного олімпійського комітету.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео Дмитро Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах