125884
15:06 16.032022

Закарпаття розгортає ще близько 15 тисяч місць для розселення переселенців

Життя 5914

Закарпаття вже прийняло більше 200 тисяч вимушених переселенців.

Про це нині під час брифінгу щодо реєстрації, розміщення вимушено переміщених осіб на території області та організації їхнього проїзду до кордонів повідомив Петро Добромільський, заступник голови Закарпатської ОВА.

За словами спікера, один із основних напрямків роботи, який наразі здійснює ОВА – це розміщення людей-переселенців, які опинилися на території Закарпаття. На сьогодні, спільно із залізницею опрацьовано наступний алгоритм дій. На кожній із станцій: Київ, Харків, Краматорськ, Лиман, Свалява, Воловець, Мукачево,Ужгород людей інформують, щодо евакуації. До прикладу, що вони мають можливість їхати до Мукачева, звідки їм нададуть трансфери на пішохідні переходи: Дзвінкове, Косино, Вилок тощо. Тих громадян, які хочуть залишитися на Закарпатті, перевозять до тих локацій, які зараз вільні.

– У зв’язку з тим, що місць для поселення в Ужгороді майже немає, ми розселяємо в ті регіони, де є вільні місця: Хустський, Берегівський, Виноградівський, Тячівський райони, – розповідає Петро Добромільський. – Наразі близько 80 тисяч осіб ми розмістили по локаціям територіальних громад та районних центрах. Зараз ще додатково ми розгортаємо близько 10-15 тисяч місць для короткотермінового розселення. Функціонує система реєстрації переселенців у територіальних громадах регіону: кожен, хто прибуває, має надати відповідну інформацію до спеціального реєстру. Це потрібно для того, щоб надалі налагодити процес працевлаштування. Для вимушено переміщених осіб запрацює чат-бот з інформацією про вільні місця для поселення. Також запрацює кол-центр для допомоги особам з інвалідністю з питань перетину кордону, транспортування та розміщення. Ми також маємо розуміти те, що дуже багато людей поселилися у приватному секторі. Це сягає близько 150 тисяч. Тому Закарпаття в цілому прийняло більше 200 тисяч вимушених переселенців. Левова частка припала на Ужгород.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини