125836
22:28 15.032022

«Роблю те, що вмію найкраще»: екскурсовод з Мукачева провела благодійну екскурсію. Фото

Життя 9054

Улюблена робота та користь для ЗСУ. Єва Колесник з Мукачева познайомила вимушених переселенців з містом, в якому вони опинились та де можливо затримаються. Прогулянка центральними вулицями міста повернули багатьох у часи спокійного та мирного життя.

«З першого дня війни я знала, що маю допомагати і щось робити. Майже щодня бігала по всім волонтерським пунктам. Робила все, що треба було. Часто те, що в мирний час не любила робити. Наприклад, не люблю мілку моторику.  Мене не заспокоює вишивання і плетіння сіток. Але я собі вирішила, якщо я почну спокійно це робити, без дратування, то необхідність в сітках швидше відпаде і буде мир. Багато ще чим старалась допомогти. Потім мені прийшла ідея зробити таку експериментальну екскурсію для тимчасових переселенців. Захотілося поділитися з ними своєю любов’ю до Закарпаття, пояснити їм куди вони потрапили, нагадати, що ми – це Україна і допомогти коштами ЗСУ. Дала об’яву у фейсбуці. Пояснила, що гроші дають стільки, скільки можуть», – розповідає екскурсовод.

Познайомитись ближче з Мукачевом прийшли близько 35 людей.  Екскурсія тривала півтори години. Щодо коштів, то на потреби армії вдалося зібрати близько 3 тисяч гривень,їх відразу  передали на потреби військовослужбовцям 128-ої бригади.

Та як зізнається жінка, тут також не обійшлося без ложки дьогтю.

«Прийшовши втомлена додому, дізналась, що в деяких групах фейсбука мене, як екскурсовода і людей, які прийшли вже почали цькувати. Бо, ніби, не час розважатися, коли йде війна. Виникла думка, більше ніяких подібних акцій не проводити, щоб не розколювати знервоване суспільство. Але поряд з тим мене також підтримало багато людей, та подякували, що роблю добру справу», – каже Єва Колесник.

Попередньо, екскурсії планують проводити – щонеділі.

                                                                                                         Ірина Грабко 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах