125757
09:27 15.032022

Антивоєнний плакат в прямому ефірі російського телебачення

Життя 5031

В прямому ефірі програми «Время» на Першому каналі РФ з’явилася жінка з плакатом, на якому було написано не вірити російській пропаганді та зупинити війну.

На плакаті було написано англійською та російською «Ні війні! Зупиніть війну! Не вірте пропаганді! Тут вам брешуть! Росіяни проти війни!».

Виявилося, що це не просто активістка, а редакторка російського Першого каналу Марина Овсянникова. За кілька секунд в прямому ефірі активістка навіть встигла кілька разів прокричати: «Зупиніть війну! Ні війні!». В той час ведуча програми розповідала про те, як Медвєдев збирається мінімізувати вплив західних санкцій.

Жінку одразу ж відвезли у поліцейський відділок (ОВД «Останкино») та інкримінували статтю 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ: про воєнну центуру та дискредитацію російських збройних сил. До затриманої вже виїхав адвокат.

На особистій сторінці Овсянникової у Facebook люди залишають велику кількість подяк. Про це пише видання Медуза.

Напередодні редакторка опублікувала звернення, де говорила про те, що зараз відбувається на Україні — це злочин, а Росія — країна агресор. «А відповідальність за це лежить на совісті однієї людини і ця людина — Володимир Путін», – підкреслила редакторка Першого каналу.

Оксана ЧОПАК, “karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах