125739
14:07 14.032022

Палива на Закарпатті в резервах є достатньо

Життя 5121

Про це у понеділок, 14 березня, під час брифінгу заявив голова ОВА Віктор Микита. У ході зустрічі в пресцентрі ОВА журналісти могли почути актуальну інформацію щодо ситуації в області та отримати відповіді на питання, що їх цікавлять.

Вже на початку брифінгу під критику обласної влади підпали «експерти», які навіть в умовах війни знаходять час для висловлення свого невдоволення тими чи іншими діями чи рішеннями та активно доносять свою позицію в мережі Інтернет. Напевно, саме до таких українців і звернувся Віктор Микита:

«Ми живемо в демократичній незалежній країні, де всі органи влади, правоохоронні органи, Збройні Сили та Генштаб працюють спільно відповідно до порядку воєнного стану. Кожен з них знає свій напрямок роботи та дає відповідні вказівки про те кому, що і скільки потрібно направляти. Тому не варто зараз акцентувати увагу на якісь недопрацювання чи на те, що ми щось не доставили в армію. Чи потрібно це знати всім? У нас працює державний механізм і у всього є визначений порядок дій. Тому зараз важливо не допомагати ворогу, не інформувати його про те що і куди направляється, який залишок є на місцях. Я вважаю неприпустимим писати в мережі якісь заклики щодо того, що саме не виконано у військовій сфері та чи укомплектована тероборона. Всіх, хто хоче знати цю інформацію – ласкаво просимо до лав військовослужбовців тероборони! Після війни кожному з нас буде надана оцінка».

Цікаво, що на потреби ЗСУ було вилучено вже два автомобілі швидкої допомоги, в одному з яких намагалися вивезти місцевого мешканця, який хотів уникнути призову до військової служби. Також поліція активно працює над затриманням осіб призовного віку, які намагаються незаконно перетнути державний кордон.

Щодо заходів загальної мобілізації, то до лав ЗСУ долучилося більше 9 тисяч військовозобов’язаних. З цієї кількості близько 4 тисячі особи, що прибули з інших областей.

Багато питань викликала ситуація з пальним, яка вже кілька днів турбує краян. Мало того, що ціна на пальне суттєво зросла, то ще й придбати його складно. Віктор Микита розповів, що зараз готується постанова Кабміну про те, щоб відмінити сплату при ввезені на митну територію України ПДВ та акцизу. Відповідно при ввезені на територію держави паливо розмитнюватиметься по нижчим ставкам і це дасть можливість знизити вартість палива на АЗС.

«На сьогодні, палива на Закарпатті в резервах є достатньо. Проте зараз ми ведемо перемовини з низкою країн про постачання палива. Тобто проводимо заходи для того, аби у випадку, коли українські мережі не матимуть палива, ми могли його компенсувати з інших джерел», – додав голова ОВА.

Щодо закидів про про продаж гуманітарної допомоги, то останніми днями цією темою почали активно спекулювати. Тому всі сумнівні товари, що перетинають український кордон теж відправляються на гуманітарний хаб «Єврокар» і вже звідти вагонами доставляються в найбільш гарячі точки нашої держави.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах