125628
12:16 13.032022

Закарпаття та Словаччина планують запустити спільний гуманітарний хаб

Життя 2802

В області почали розробляти принципово новий механізм організації роботи гуманітарних хабів. Про цей повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, це надважливий прорив у розвитку логістики доставки гуманітарних вантажів з європейських країн.

Мова про гуманітарний хаб, який планують запустити у місті Кошице в Словаччині. Такий механізм дозволить оптимізувати логістику та збирати, сортувати, формувати й відправляти вантажі для України з території ЄС.

«Сьогодні це питання фіналізуємо разом із Генеральним консулом Словацької Республіки в м. Ужгород Паволом Панісом.

Велика кількість європейських країн готова формувати партії гуманітарної допомоги, однак вони не готові транспортувати його на територію України у зв’язку з воєнним станом.

Завдяки ефективній співпраці з нашими закордонними партнерами незабаром ми зможемо організувати роботу гуманітарного хабу у Словаччині», – прокоментував керівник Закарпаття.

Таким чином, хаб міститиме пряму залізничну гілку зі Словаччини в Україну, аеропорт безпосередньо поруч, розгалужену мережу магістралей з різними країнами та необхідну матеріально-технічну базу.

Для України ж – це суттєве збільшення об’ємів гуманітарної допомоги, швидке оформлення та транспортування вантажів одразу з хабу в Словаччині у «гарячі точки». До того ж це можливість отримувати гуманітарний вантаж літаками в аеропорт м. Кошице з подальшим транспортуванням залізницею.

Команда Закарпатської ОВА працюватиме разом зі словацькими партнерами безпосередньо на закордонному хабі.

«Постійно оптимізовуємо роботу, щоб бути ефективними для оборони країни. І будемо це робити до перемоги!» – додав Віктор Микита.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах