125520
12:30 11.032022

Розпочалась архівація закарпатського інтернету – долучитися може кожен

Життя 3258

Російсько-українська війна загрожує не лише життю громадян, але й цифровій культурі, вважають працівники Національної бібліотеки ім. Ференца Сечені в Угорщині.

«Війна, яка розпочалася наприкінці лютого, загрожує не лише повсякденному життю громадян, але й культурі, зокрема цифровій, довгострокове існування якої є непередбачуваним», – ідеться в повідомленні, опублікованому на сайті бібліотеки. Установа інформує також про те, що розпочинає архівацію угорського та пов’язаного з угорцями контенту в інтернеті на Закарпатті.

Бібліотека просить допомогти в цьому окремих осіб, установи та організації. «Перш за все потрібно визначити, що ми хочемо архівувати, а це не так і просто у світі інтернету. Незважаючи на те, що наші співробітники постійно намагаються досліджувати відповідний контент, його різноманітність і мінливість ускладнює цю роботу. Полегшити її може безпосередня обізнаність. Тому ми просимо за можливості допомогти нашій роботі, рекомендувати угорський вебконтент на Закарпатті», – зазначається в заяві бібліотеки.

З яким контентом установа вже працює, вказано в табличці. У ній можна побачити вже зібрані заголовки та теми для архівації. Бібліотека просить, перед тим як долучитися до допомоги, спочатку перевірити, чи внесена ваша пропозиція до перерахованих сайтів. Посилання на сторінки чекають за адресою mia (kukac) mek.oszk.hu

(oszk.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах