125476
13:42 10.032022

Конфіскат зі складів Закарпатської митниці передають на потреби ЗСУ

Життя 6143

10 березня в будівлі Закарпатської ОВА провели брифінг, основною темою якого стала передача конфіскованого майна на потреби військових та пропуск гуманітарної допомоги за спрощеною процедурою митного оформлення.

Перший заступник голови Держмитслужби України Олександр Щуцький розповів, що нещодавно рішенням Кабінету Міністрів під номером 235 внесено зміни, які ще більше спрощують процедуру ввезення гуманітарної допомоги до України. На сайті Міністерства фінансів та Державної митної служби розміщена інформація та сам бланк спрощеної декларації, яка займає всього 10 позицій, до яких необхідно внести інформацію для того аби ввезти на територію України гуманітарний вантаж.

«Ми збільшуємо кількість наших працівників, що працюють на митних постах для прискорення допомоги благодійним організаціям у оформленні гуманітарних вантажів. Якщо виникають затримки при переправленні гуманітарного вантажу прошу ставитися до цього з розумінням, адже багато громадських організацій та фондів завозять вантаж, тому і утворюються черги», – запевнює Олександр Щуцький.

Щодо конфіскованого товару, який знаходиться на складах Держмитслужби та спеціалізованих складах. Це переважно транспортні засоби, товари харчування, які вже передають на потреби Збройних Сил України за листом військової адміністрації: «Вчора особисто проводив інспекцію складів конфіскату, тож вже є перелік товарів, які будуть передані найближчим часом».

Крім того, перший заступник голови Держмитслужби розповів, що вже були спроби під гуманітарним вантажем ввозити контрабанду. Державна митна служба та військова адміністрація попереджає, що якщо раніше за таке порушення митних правил складався тільки протокол і штраф, то зараз на порушників чекає конфіскація як товару, так і транспортного засобу, які будуть передані на потреби ЗСУ.

«Хто хоче заробити на війні – отримає гідну відповідь! Під виглядом гуманітарного вантажу, як контрабанду, до країни намагалися ввезти товари побутової хімії та особистої гігієни, харчові продукти. Всі вони зараз конфісковані», – додав Олександр Щуцький.

Нагадаємо, що на потреби ЗСУ із Закарпатської митниці вже передано 390 конфіскованих транспортних засобів. За рішеннями ради оборони Закарпатської області митницею передано Закарпатському ОТЦК автомобілі, вантажні причепи, напівпричепи та 120 позицій продуктів харчування.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео Дмитро Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах