125355
11:20 9.032022

МОН відновлює навчання у тих регіонах України, де це можливо

Життя 2602

Міністерство освіти України ухвалило рішення про початок освітнього процесу в різних форматах у тих регіонах України, де це можливо.

Про це сказав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє Укрінформ.

Він нагадав, що з початком російського збройного вторгнення було оголошено про призупинення навчання на два тижні. Тепер вирішили освітній процес відновити, де це є можливо.

«Ми прийняли рішення про організацію і початок освітнього процесу в тих місцях і регіонах України, де це можливо. Може бути два варіанти – тимчасове призупинення освітнього процесу у регіонах, які потерпають від російської агресії, та організація освітнього процесу за дистанційною або змішаною формою навчання та погодження з ВЦА там, де це можливо», – сказав Шкарлет.

Будь-якому учаснику освітнього процесу – від дитячого садочка до студента чи учасника закладу післядипломної освіти – гарантується відновлення навчання у будь-якому форматі.

«Будь-яка дитина, яка змінила тимчасове місце проживання, може долучитися до будь-якої школи, програми. Сьогодні кожен директор, класний керівник готовий брати будь-яку дитину на дистанційну або на змішану форму навчання. Крім того, з понеділка ми запустимо єдину освітню платформу на базі Всеукраїнської школи онлайн з єдиним освітнім розкладом. Якщо хтось не може доєднатися до конкретної школи, зможе навчатися в дистанційному форматі», – зазначив міністр.

Він також додав, що для тих, у кого немає Інтернету, буде встановлено індивідуальний графік або надано академічну відпустку, або перенесено освітні нормативи на наступні семестри. Це стосується насамперед учасників бойових дій.

Для четвертого курсу бакалаврату і випускного курсу магістратури, за словами міністра, також буде встановлено зручний графік.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах