125145
09:19 7.032022

В Угорщині в рамках Програми «Міст за Закарпаття» вдалося зібрати 540 мільйонів форинтів благодійних внесків

Життя 2955

До ранку неділі через Програму допомоги «Міст за Закарпаття», яку започаткував уряд Угорщини після початку російсько-української війни, було отримано 540 мільйонів форинтів благодійних внесків. Про це повідомив Державний секретар з питань релігії, цивільних зв’язків та національних меншин Угорщини Міклош Шолтес в ефірі угорської радіостанції «Кошут» у неділю.

Держсекретар, голова Національної гуманітарної координаційної ради Міклош Шолтес у радіоефірі подякував усім, хто долучився до збору благодійних внесків через загальнонаціональний номер телефону 1357, а також перерахувавши кошти на банківський рахунок 11711711-22222222. Він наголосив, що збір внесків і продуктів харчування тривалого зберігання триває, очікують і пропозицій щодо проживання біженців, а також від тих, хто бажає долучитися до роботи волонтерів.

За його словами, у пунктах допомоги біженцям, створених у прикордонних населених пунктах та на вокзалах Будапешта, благодійні організації надали підтримку понад 59 тисячам людей на загальну суму близько 200 мільйонів форинтів.

Держсекретар також нагадав, що на першому етапі уряд Угорщини виділив 600 мільйонів форинтів, а потім ще 1,3 мільярда форинтів на цільову допомогу Закарпаттю та за його межами.

Міклош Шолтеш наголосив, що нинішня ситуація вимагає витримки, терпіння та любові.

Беатрікс Шіклоші, директор радіостанції «Кошут», у програмі повідомила, що 80-90 відсотків благодійних внесків, зібраних у рамках програми Суспільного мовника «Бути добрим – добре!» (Jónak lenni jó!) будуть спрямовані на оплату різних форм проживання.

Вона наголосила, що мовник хоче показати – поруч із темою війни з’являються єднання та надія. «Поруч із темрявою завжди є світло», – зазначила директор. Вона навела приклад, що завдяки об’єднанню зусиль вони змогли допомогти двом маленьким дітям із тяжкими захворюваннями, за долею яких постійно стежитиме суспільний мовник.

Беатрікс Шіклоші розповіла, що на обличчях біженців, які прибувають до Угорщини, вона бачить страх і хвилювання, і їх заспокоює допомога, котру вони отримують. Директор також повідомила, що під час роботи зустрічають переважно членів розлучених сімей, які переживають за своїх рідних, чоловіків, котрі залишилися вдома.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини