124998
09:59 4.032022

Понад 6 тисяч студентів-іноземців повернулися до своїх країн транзитом через Закарпаття

Життя 2226

 Ужгородський національний університет активно працює над поверненням іноземних студентів до своїх країн. Загалом, за останні дні, транзитом через Закарпаття і Угорщину змогли виїхати більше 6 тисяч студентів-іноземців, які навчаються в Україні. В цьому контексті вкрай цинічно звучать брехливі тези російської пропаганди щодо того, що в Україні створюються штучні перепони поверненню іноземців до своїх країн.

«Ще в середині лютого надійшли листи від посольств іноземних держав, звідки є наші студенти, зокрема із посольства Індії в Києві, з проханням перевести на дистанційний режим навчання і не перешкоджати їх поверення додому. Таким чином, ще до війни ми почали думати над логістикою виїзду наших студентів закордон. І так трапилося, що на перший день війни ми були готові відправляти студентів до своїх країн. Це сталося за сприяння Закарпатської військової адміністрації, Посольства Індії в Києві, в Будапешті, Генерального консульства Угорщини в Україні. Величезне спасибі їм за це» – розповідає проректор із науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел.

Таким чином, всі студенти-іноземці з УжНУ вже в перші дні війни були за межами України. Починаючи з 28 лютого Гуманітарним хабом УжНУ почали користуватися студенти інших вишів України – Львова, Івано-Франківська, Запоріжжя, Харкова, Дніпра. «За нашими підрахунками, ми сприяли перетину кордону близько 6 тисячам студентів. Тому, якщо ви читаєте що єдиний шлях вивезення іноземців – це гуманітарні коридори, які нібито будуть створені росією – це відверта брехня та фейк» – наголошує Мирослава Лендьел.

Про це повідомляє Інформаційно-видавничий центр УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини