124885
15:58 2.032022

В Ужгороді біженців розселяють навіть у фітнес-центри та офіси

Життя 9000

Закарпаття приймає тисячі біженців. Вони прибувають приватними авто, автобусами і залізницею. За останніми даними, Закарпатська область вже прийняла 60 тисяч переселенців. Волонтери зорганізувалися, щоб розселити усіх.

Цілодобовий пункт розподілу населення в Ужгороді у Совиному гнізді.

До ініціативи розселення долучилися і приватні підприємці, які облаштовують у своїх офісах і навіть фітнес-центрах місця для перебування жінок з дітьми.

На базі фітнес центрів Viper Gym у містах Хуст та Ужгород створено умови для відпочинку якими можуть скористатися родини біженців.

Про таке повідомив на своїй сторінці у фейсбуці підприємець Василь Ябрик.

В наявності є душові, роздягальні, можливість зарядити телефони, кава, чай, вода, кухня з мікрохвильовкою для розігріву їжі. Для дітей PlayStation, ввічливі колеги та закарпатська гостинність.

– Розуміємо, що після виснажливої та ризикованої подорожі втомлені люди ще довгий час шукають житло і не мають можливості в теплі перечекати, прийняти душ та перекусити. Саме тому ми тут! Разом швидше! Україна понад усе! – повідомив В. Ябрик.

За консультаціями та роз’ясненнями щодо графіку роботи та можливостей звертайтесь за номером м. Ужгород 0503389906, м. Хуст 0970166405.

Окрім того, небайдужі підприємці вирішили переобладнати свої офіси для розміщення переселенців. До прикладу, офіс однієї із турагенцій міста прийняв вже перших біженців. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила власниця турагенції Едіта Небесник.

– Зараз багато офісів пустує! Їх можна трансформувати на міні-хостели та заселяти людей, які цього потребують! Наш тур-офіс вже розселив перших переселенців; дуже вдячна за допомогу в облаштуванні сусідам і особливо сусідці Беаті! – повідомила Едіта Небесник.

– Насправді, я робила лише те, що мусила, – розповідає ужгородка Беата Беде. – Я зобов’язана допомагати хоч якось тим людям, які залишили дома все! Ми можемо побути без матрацу, та декількох подушок і ковдрів.

У нас є домівки, чого немає зараз у них на жаль. У них є лише надія, що все це невдовзі стане лише кошмарним сном. Кожен, хто задумується, чи віддавати від себе ту, чи іншу річ, уявіть себе на місці евакуйованих і думаю зробите правильно.

Утім, у цей складний час варто не забувати про безпеку. Приймаючи незнайомих людей перевіряйте документи, а ще краще – зробіть фото паспортів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах