124875
15:28 2.032022

На кордоні відбулася важлива зустріч керівництва митних служб України та Румунії

Життя 3829

Вчора, 1 березня 2022 року, у міжнародному пункті пропуску «Солотвино – Сігет Мармацієй, що на українсько-румунському кордоні, відбулася двостороння зустріч керівництва митних служб України та Румунії, яку організували представники EUAM.

         Українську сторону представляли: перший заступник Голови Держмитслужби Олександр Щуцький, представник департаменту міжнародного співробітництва Держмитслужби Микола Князевич та посадові особи Закарпатської митниці. З румунського боку були присутні: Голова Митної служби Румунії Богдан Мігей, директор регіонального митного управління м.Клуж Лівіу Бут, начальник митниці Сігету Мармацієй Лідія Мурешан та представники EUAM: стратегічний митний радник Дорел Фронеа, старший радник IBM, ФО Одеса Адріан Косташ.

Мета зустрічі – максимальне сприяння перетину українських біженців та швидке оформлення транспорту з гуманітарною допомогою на кордоні.

Насамперед, Олександр Шуцький подякував румунському колезі та іноземним партнерам за надання всебічної допомоги українцям у цей нелегкий час, коли російський агресор атакував нашу державу, знищує інфраструктуру, а головне – обстрілює житлові райони великих міст, де гинуть мирні жителі.

Високопосадовці оглянули митні пости з української та румунської сторони, обговорили поточну ситуацію на кордоні, узгодили постійну взаємодію як на рівні митних офіцерів на місцях, так в на центральному рівні.

Пан Богдан Мігей запевнив у повній підтримці української сторони у цей важкий час та в організаційних заходах для максимального спрощення митних процедур під час перетину громадян, які прямують у Румунію. А також поінформував українського колегу про надання гуманітарної допомоги, насамперед, біженцям для комфортного їх перебування на румунській стороні. Зокрема, надання гарячої їжі, сім-карти з доступом до інтернет мережі та можливість знімати готівку з карток українських банків.

У підсумку сторони обговорили наступні пріоритетні питання:

– проаналізувати можливість спрощення процедур на пропускних пунктах на румунсько-українському кордоні;

– розширити співпрацю між двома митними органами шляхом розробки двостороннього Меморандуму про взаєморозуміння;

– організувати зустріч на рівні керівництва митниці Румунії та України в Києві та Бухаресті, як ситуація в Україні стане спокійною;

Зі свого боку, представники EUAM підкреслили, що й надалі надаватимуть постійну підтримку Держмитслужбі на основі мандату EUAM.

Пресслужба Закарпатської митниці

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини