124784
14:56 1.032022

Угорська ініціатива: адвокати надають безкоштовну юридичну допомогу біженцям із України

Життя 5388

Адвокати з усього світу долучилися до започаткованої в Угорщині ініціативи з надання безкоштовної правової допомоги біженцям з України. За три дні акцію підтримали понад дві тисячі адвокатів, повідомляє видання Index.

Співпраця юристів розпочалася з ініціативи угорського адвоката Олівера Коппаня (Koppány Olivér), представника міжнародної юридичної компанії KNP LAW, після кількох постів у соцмережах.

«Я написав у LinkedIn та Instagram, що якщо серед моїх друзів є адвокати, які можуть і хочуть допомогти, нехай зв’яжуться зі мною. За перші кілька годин я отримав понад 400 електронних листів. У п’ятницю та суботу ми з колегами узгодили відомості й за допомогою спеціалістів до неділі створили відповідну базу даних та можливості для контакту», – повідомив адвокат.

Він додав, що ініціатива одразу поширилася в Instagram завдяки сторінці Big Law Boiz і до неї долучилося кілька юридичних фірм США. Усе почалося з електронної таблиці Google. Наразі вона перетворилася на зручну для пошуку базу даних, яка вдосконалюється командами розробників у багатьох частинах світу, зокрема в Каліфорнії.

З неділі вже працює сайт ukrainelegalaid.org, який має подвійну мету: з одного боку, адвокати з усього світу можуть долучитися до надання безкоштовної правової допомоги українським біженцям, а з іншого – ті, хто змушений покидати свої домівки, мають можливість знайти адвоката в базі даних.

Олівер Коппань повідомив, що адвокати можуть вказати місцезнаходження свого офісу, країни, де мають право діяльності, а також досвід роботи.

«Усі адвокати зобов’язуються надавати консультації безкоштовно», – зауважив він.

Наразі сайт доступний англійською, українською, польською та російською, але надалі будуть використовуватися й інші мови, зокрема угорська. За останні два дні через платформу надійшло понад 300 запитів, тому Олівер Коппань вважає надзвичайно важливим, щоб до ініціативи долучилось якомога більше угорських юристів. Адже наразі більшість адвокатів, які зареєструвалися, з північної Америки, тож працюють над тим, аби про ініціативу дізналось якомога більше адвокатів із Європи.

До слова, Олівер Коппань протягом вихідних відвідав українсько-угорський кордон, у пункті пропуску «Загонь» він надавав особисті юридичні консультації біженцям із України. За його словами, багато людей хочуть потрапити в Америку, Італію, Швецію чи Португалію і звернулися за консультацією щодо отримання віз.

За словами адвоката, виникають й інші питання, наприклад, підприємцям можуть допомогти відкрити бізнес. Юристи намагаються надавати консультації з усіх правових питань і чекають, що до ініціативи долучаться й інші адвокати.

 (Index)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах