124659
20:05 27.022022

Йосип Борто: дружні жести Угорщини покращують становище закарпатських угорців

Життя 3956

Допомога, яку в неділю на Закарпаття доставила Угорська Екуменічна служба допомоги, відіграє надзвичайно важливу роль не тільки в уникненні гуманітарної катастрофи, але покращує і становище закарпатських угорців. Про це повідомив заступник голови Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) Йосип Борто в інтерв’ю агентству МТІ.

Фото: Мігай Дебрецені мол.

Заступник голови ТУКЗ-КМКС зазначив, що особисто подякував міністру зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто за політичну та гуманітарну підтримку угорського уряду та ті зусилля, які він робить для покращення гуманітарної ситуації.

Йосип Борто підкреслив, доставлений в область вантаж із продуктами та паливом – велика допомога для забезпечення населення та 25 тисяч біженців, розміщених у краї, а також для роботи служби швидкої допомоги та правоохоронних органів. З іншого боку, українці також відчувають, що «Угорщина, угорський народ – не ворог, а друг, добрий сусід», – сказав Йосип Борто.

Він звернув увагу на те, що «друг не тільки той, хто надає зброю, але і той, хто дає те, чого найбільше потребують закарпатці в цей час, ми, хто залишився тут, щоб вистояти у цей важкий час».

Приймаючи та піклуючись про біженців з України, Угорщина також покращує становище закарпатських угорців, оскільки послаблює позиції тих, хто використовує воєнну ситуацію для створення неправдивих новин та розпалювання етнічного протистояння, підкреслив Йосип Борто.

Заступник голови ТУКЗ-КМКС повідомив, що керівник краю Віктор Микита пообіцяв – він зробить усе можливе, щоби перешкодити розповсюдженню деструктивних поглядів. «Треба разом гребти до берега, інакше ми разом потонемо», – зазначив Йосип Борто.

(MTI)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах