124581
17:27 26.022022

У центрі Ужгорода працює пункт допомоги та координації для переселенців

Життя 23172

В центрі Ужгорода у відомій локації «Совине гніздо» розгорнули пункт допомоги вимушеним переселенцям.

Старовинний льох перетворився на волонтерський центр. Тут працює пункт розподілу населення та прийому допомоги для переселенців. Тобто усі вимушені переселенці, які наразі приїхали в Ужгород, можуть прийти сюди і отримати все необхідне, а також дізнатись інформацію про те, куди можна поселитись.

Робота з прийому людей організована. Тут цілодобово знаходяться працівники Ужгородської міської ради, є медики і психологи та чимало волонтерів.

Зі свого боку всі, хто хоче хоч якось допомогти, приносять сюди теплі речі й продукти харчування, засоби гігієни та інші предмети першої необхідності. Судячи з того, що вже вдалось зібрати, охочих допомогти виявилось чимало. На даний момент зібрано вже сотні тони речей, однак волонтери наголошують, що будь-яка допомога не завадить.

За їх словами більшість вимушених переселенців, котрі наразі приїхали в Ужгород, уже розміщені та отримують харчування.

У свою чергу, як повідомляють у Закарпатській ОВА подібні центри координації та допомоги переселенцям розгорнуті по всій області.

Адреса пункту в Ужгороді: вул. Ференца Ракоці, 2 («Совине гніздо»).

Також нагадуємо номери телефонів координаційного центру Ужгородської міської ради: (0312) 42-80-29, (0312) 42-80-30. Працює цілодобово.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах