124377
09:00 22.022022

На Закарпатті стартували тренінги вихідного дня з удосконалення знань та підготовки до предметних олімпіад

Життя 3121

Благодійний фонд «ГЕНІУС» проводить тренінги вихідного дня з удосконалення знань та підготовки до учнівських олімпіад з математики всьоме, а з біології, хімії, географії – ушосте. Програма передбачає три триденні семінари з цих предметів. Перший із них відбувся в Берегові 18–20 лютого. Цього разу учні, які приїхали на навчання з різних куточків краю, удосконалювали свої знання на базі двох закладів – Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та Фахового коледжу інституту. Офіційне відкриття програми відбулося 18 лютого.

Мета тренінгів вихідного дня з підтримки обдарованих дітей – підготувати школярів до учнівських олімпіад, зокрема закордонних, забезпечити умови для вдосконалення їхніх знань, у чому їм допомагають висококваліфіковані педагоги.

Ці семінари Благодійний фонд «ГЕНІУС» проводить за участю виключно запрошених учнів з усієї області, котрі досягли високих результатів на різноманітних предметних олімпіадах. На нинішній тренінг з математики запросили 69 школярів, участь у навчанні візьмуть 56 із них. Заняття протягом трьох триденних тренінгів проводитимуть 17 педагогів.

Участь у тренінгу вихідного дня з біології, хімії, географії з 50 запрошених школярів візьме 31. Їх готуватимуть, зокрема, і до Олімпіади з біології ім. Отто Германа, Олімпіади з хімії ім. Дьордя Гевеші та Олімпіади ім. Пала Телекі, які проводяться серед молоді Карпатського басейну. Протягом трьох триденних семінарів з учнями працюватимуть 14 педагогів.

Професійний референт тренінгів вихідного дня з математики – Юдіт Кулін, ідейний натхненник та ініціатор програми, директорка Ужгородської ЗОШ І–ІІІ ст. № 10 ім. Габора Дойко, котра очолює Ужгородський центр талантів БФ «ГЕНІУС» та є викладачем кафедри математики й інформатики Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Професійний референт, ідейний натхненник та ініціатор тренінгів з біології, хімії, географії – Ержебет Когут, завідувачка кафедри біології та хімії Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

«Думаю, не варто пояснювати, наскільки важливим є особистий контакт між учителем та учнем, адже жоден викладач не зможе прищепити любов до свого предмета через камеру, – наголосила Юдіт Кулін на відкритті. – Тому ми дуже раді, що цього року нарешті знову проводимо навчання з удосконалення знань та підготовки до учнівських олімпіад очно».

Директорка БФ «ГЕНІУС» Наталія Вараді під час відкриття програми побажала всім успіхів у навчанні й висловила сподівання, що кожен учасник тренінгу отримає цінні знання та незабутні спогади, а також познайомиться з новими друзями.

Наступні триденні семінари відбудуться 25–27 лютого та 4–6 березня.

Транспорт і харчування для учасників програми забезпечує Благодійний фонд «ГЕНІУС». Проєкт реалізується за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Габора Бетлена за сприяння уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаття та координацію Програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського басейну.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах