124362
15:45 21.022022

Відбулися річні загальні збори місцевого осередку ТУКЗ-КМКС села Соломоново

Життя 4022

Річні загальні збори місцевого осередку Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) села Соломоново на Ужгородщині відбулися 19 лютого.

У своєму звіті про роботу протягом минулого року очільниця осередку Каталін Палко наголосила, що у 2021-му організація налічувала 222 членів, представники осередку долучилися до всіх заходів, організованих ТУКЗ-КМКС на районному та обласному рівнях, а також провели свій традиційний захід до Дня Святого Іштвана та вшанували пам’ять жертв так званих «маленьких робіт».

Відтак Каталін Палко відзначила гарні стосунки осередку з реформатською церквою, що допомагає йому в роботі, а крім того, підкреслила, що в школі як учитель разом зі своїми колегами працює над вихованням в учнів любові до угорської культури та національної самосвідомості.

Очільниця осередку нагадала, що кандидати від «КМКС» ПУУ досягли гарних результатів на останніх виборах до органів місцевого самоврядування як у списках до ради територіальної громади, так і до районної та обласної рад.

Каталін Палко завершила свій виступ словами Альберта Ваша: «Не кожен, хто говорить угорською, є угорцем, незважаючи на будь-яке ім’я, що гарно звучить. Угорець сьогодні – це той, хто відчуває себе угорцем. Хто несе відповідальність, яку потрібно брати на себе через це. Бути угорцем сьогодні означає вірність, дієвість в ім’я відданості».

Після виступу очільниці місцевого осередку до присутніх звернулася голова Ужгородського районного осередку ТУКЗ-КМКС Лівія Балог. Вона окреслила нинішню геополітичну ситуацію, поінформувала про роботу районної ради, розповіла про завдання на 2022 рік. А відтак подякувала за значні результати, яких вдалося досягти на місцевих виборах. Це важливо й тому, що внаслідок адміністративної реформи частка угорців в Ужгородському районі зменшилася з 33% до 13%.

На завершення присутні члени схвалили роботу Соломонівського місцевого осередку ТУКЗ-КМКС за минулий рік.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах