124358
14:05 21.022022

Сійярто: Угорщина надасть Україні ще 120 апаратів ШВЛ, половину з них отримає Закарпаття

Життя 2853

Угорщина надасть Україні ще 120 апаратів штучної вентиляції легенів для боротьби з епідемією коронавірусу. Половину з них отримає Закарпаття, решту – медичні заклади в інших регіонах країни. Про це в понеділок уранці заявив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Урядовець вийшов у прямий ефір на своїй сторінці в соцмережі перед вильотом до Брюсселя. Він зазначив, що апарати ШВЛ, як і раніше, доправлять до лікарень за допомогою угорської Екуменічної служби допомоги.

Стосовно своєї поїздки до Брюсселя Петер Сійярто повідомив, що візьме участь у засіданні Ради ЄС, де на порядку денному буде питання напруженості в Східній Європі. «Угорщина зацікавлена ​​в мирі, тому ми очікуємо, що основні гравці світової політики на високому рівні продовжать діалог, який є єдиною надією на мирне вирішення питання», – сказав міністр.

«Хоча відносини між Угорщиною та Україною, як відомо, також напружені, адже в Україні порушуються права угорської національної громади, проте Угорщина завжди відстоювала територіальну цілісність та суверенітет України», – додав він.

«Ми завжди допомагали українцям, коли вони були в біді або потребували підтримки в боротьбі з пандемією. Саме так і тепер», – сказав Петер Сійярто.

Джерело: mti, karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах