124293
12:02 19.022022

У Мукачеві презентували новий ресторан автентичної угорської кухні

Життя 11747

У стінах Угорського дому імені Мігая Мункачі, що знаходиться в історичній частині Мукачева у величній будівлі австро-угорських часів, відкривають ресторан автентичної угорської кухні «Монархія».

Офіційне відкриття закладу заплановане через кілька днів, однак напередодні вирішили провести невелику презентацію. Тим паче, на неї завітав заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр, який перебував у Закарпатті з робочим візитом.

Спочатку високопосадовцю провели екскурсію Угорським домом – показали давнє сховище, картинну галерею, зал для урочистостей. Після чого запросили на дегустацію до ресторану «Монархія».

Угорський ресторатор Мігай Рац, власник закладу, розповів, що назва закладу не випадкова, адже будівля, в якій вирішили розмістити ресторан побудована саме за часів монархії: «Сподіваюся, що наш заклад вподобають закарпатці, адже угорська кухня для мене – вагома складова угорської культури. Наші шеф-кухарі показують високий рівень майстерності, тож маємо надію, що гостям сподобається».

У закладі подаватимуть страви традиційної угорської кухні, які трохи пізніше можна буде скуштувати й у бістро, що планують відкрити незабаром.

Левенте Мадяр побажав ресторатору успіху в його справі та вдячних відвідувачів. Бажання пана Мігая відкрити заклад і на Закарпатті політик назвав компасом, що показує правильний напрямок, адже розвивати підприємництво завжди важливо. Тим паче, робити це на такому високому рівні та ще й за кордоном.

Урочисте відкриття ресторану заплановано на 24 лютого – перший день акції «Тиждень угорських страв». Саме цього дня «Монархія» та інші заклади, що беруть участь в акції, пропонують своїм гостям знижку у розмірі 50%, а наступні три дні – 25%.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах