124186
14:17 16.022022

На Закарпатті відзначають День єднання на тлі російської загрози

Життя 5758

В Україні 16 лютого відзначають День єднання, встановлений указом президента два дні тому.

Напередодні уряд України затвердив план заходів із відзначення цього дня, який, серед іншого, передбачає підняття прапора на всіх адмінустановах, виконання о 10:00 державного гімну, підсвічування у вечірній час адмінбудинків кольорами прапора.

«День єднання має консолідувати українців перед лицем загрози та інформаційного тиску», – наголосили урядовці.

В Ужгороді церемонія підняття Державного Прапора та акція «Ланцюг єдності» відбулася на площі Б. Хмельницького. В урочистостях взяли участь представники влади області та міста, військові, учасники та ветерани бойових дій, дипломати, мешканці міста.

Державний Прапор України на найвищий флагшток Закарпаття підіймали: очільник ОДА Віктор Микита, лікарка-епідеміологиня Олена Верстюк-Шарапа, вчителька історії Світлана Іваниш, волонтер, учасник бойових дій Сергій Шишканинець та підполковник Олександр Тельнов.

– Історично український народ, у дні небезпеки, об’єднувався в єдину силу здатну дати відсіч будь-якому агресору, який зазіхав на нашу гідність та свободу. Сьогодні настає той час, коли ми маємо об’єднати свої сили у протистоянні із Східним агресором. Стати єдиним цілим за свободу та незалежність українського народу, наших домівок, наших дітей. Я як мати і військовослужбовець однієї із кращих військових бригад Закарпаття, хочу сказати, що в наших ворогів немає жодного шансу. Ми станемо на захист наших дітей. У всіх нас одне велике прагнення свободи, яке ми готові виборювати. На нас із неба дивляться тисячі захисників та загиблих мирних мешканців. Ми не зрадимо їхню пам’ять. Віримо у власні сили, – наголосила під час промови старший солдат Мар’яна Тимощук.

Насамкінець учасники заходу взялися за руки, тим самим утворивши живий «Ланцюг єдності».

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах