124154
16:34 15.022022

На Закарпатті помер відомий педагог

Життя 3179

Сьогодні, 15 лютого, на 68 році життя перестало битися серце шанованого та відомого педагога нашого краю, науковця, кандидата фізико-математичних наук, доцента, колишнього заступника директора з навчально-методичної роботи Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Василя Михайловича Петечука.

Вищу освіту Василь Михайлович здобув в Ужгородському державному університеті на математичному факультеті, після завершення якого 1977 року продовжив навчання в аспірантурі фізико-математичного факультету Московського державного університету імені М.В. Ломоносова. Потім працював на посаді асистента, старшого викладача, доцента кафедри вищої математики, заступника декана загальнонаукових дисциплін Володимирського політехнічного інституту. З 1987 року працював у Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти: спочатку методистом математики, а з 1988 до 2019 років – заступником директора з навчально-методичної роботи. У фаховому здобутку Василя Михайловича, зокрема, понад 50 публікацій, участь у міжнародних та всеукраїнських наукових і науково-практичних конференціях, робота членом редколегій всеукраїнських журналів „У світі математики”. „Математика в школі” тощо.

За роки самовідданої, сумлінної праці Василь Михайлович зробив вагомий внесок у розвиток науки та освіти. Його високі моральні якості науковця сформували авторитет та заслужену пошану серед освітянської спільноти. Світла пам’ять про цю надійну, відповідальну, зосереджену, комунікабельну людину, фахівця своєї справи назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав, любив і поважав.

Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації висловлює щирі співчуття сім’ї та рідним Василя Михайловича, глибоко сумує з приводу цієї непоправної втрати та поділяє горе в годину скорботи. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної людини, проте світлі спогади про Василя Михайловича нехай заповнять порожнечу в серці й будуть сильнішими за смерть, а його душа знайде вічний спокій.

Про це інформує Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах