124094
13:08 14.022022

У Берегові вручили мовні сертифікати ECL

Життя 2193

Двадцять осіб, які в грудні 2021 року успішно склали мовний іспит, отримали сертифікат ECL, що підтверджує відповідний рівень володіння мовою, зокрема англійською (8), угорською (3), російською (9).

Учасників церемонії вручення привітала Наталія Вараді, керівник Центру мовної сертифікації ECL, який діє на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

«Я рада нинішній зустрічі, адже це означає, що ви себе перемогли», – зазначила, у свою чергу, президент інституту Ілдико Орос. Вона наголосила на важливості вивчення мов, бо це, зокрема, дозволяє розширити свій світогляд. «Ми радіємо разом з вами та бажаємо подальших успіхів. Адже чим більшою кількістю мов ми можемо висловити свої аргументи, тим краще відстоюємо себе у світі», – підсумувала Ілдико Орос.

Ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Іштван Черничко зазначив, що володіння різними мовами збагачує людину та є цінним для неї. «Ви зміцнили не лише себе, але й свою громаду, а також країну, де живете, та суспільство», – підкреслив ректор.

Центр мовної сертифікації ECL, який діє на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, є філією Міжнародного центру мовної сертифікації ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) угорського міста Пейч. Тут надається можливість підтвердити рівень володіння іноземною мовою: англійською, угорською, німецькою, російською, – склавши відповідні іспити, які проводяться шість разів на рік. Бажаючі (старші 14 років) можуть складати комплексний, письмовий чи усний іспит на рівень володіння A2, B1, B2, C1.

Подати заявку на наступний іспит (з англійської, німецької та російської) можна з середини лютого до 10 березня особисто в центрі сертифікації. Крім того, необхідно заповнити електронну заяву в системі мовних іспитів ECL.

У Центрі мовної сертифікації ECL, який діє на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, іспити для підтвердження рівня володіння мовою досі складали загалом близько двох сотень осіб. Успішно пройшовши випробування, 175 із них отримали відповідні сертифікати.

ZsT/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах