123829
18:09 2.022022

В Ужгороді закликають батьків вакцинувати дітей від поліомієліту

Життя 4500

Учора, 1 лютого, в Україні розпочалася загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей від поліомієліту.

Поліомієліт — високозаразне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч і призвести до смерті. Ліків проти поліо не існує. Єдиним захистом є вакцинація.

Як інформує управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міськради, відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, дітей від поліомієліту вакцинують у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років і 14 років.

В Ужгородському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги триває кампанія з імунізації проти поліомієліту дітей віком до 6 років, сімейні лікарі проводять роз’яснювальну роботу. Управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення розіслало інформацію про кампанію з імунізації від поліомієліту приватним медичним центрам та фізичним особам-підприємцям.

Згідно із календарем щеплення в Ужгороді вакциновано 3364 дитини – 70,5% від тих, що мали бути привиті. До прикладу, за вчора, 1 лютого, вакциновано 16 маленьких ужгородців. Профілактичні щеплення дітям у сімейних амбулаторіях можна зробити щодня із 9:00 до 13:00.

Усі діти, які пропустили щеплення від цього захворювання, повинні його надолужити, наголошують медики. Наприклад, якщо дитина має 2, 4, 6 або 18 місяців і ще не отримала щеплення від поліомієліту, потрібно звернутися до сімейного лікаря і пройти щеплення у одній із сімейних амбулаторій міста. Додатково сімейні медичні сестри повідомляють такі сім’ї про необхідність проведення щеплення.

В Ужгороді є у достатній кількості моновакцина ОПВ (оральна поліовакцина), ІПВ (інактивована поліомієлітна вакцина), комбінована «Пентаксим», «Тетраксим».

Закликаємо батьків пам’ятати про Календар профілактичних щеплень і задля збереження здоров’я малюків не пропускати жодне з них!

Інформує Ужгородська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини