123582
08:45 26.012022

Творчій спілці «Об’єднання професійних художників Закарпаття» – 30

Життя 4395

З нагоди ювілею спілки у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Йосипа Бокшая відбулася ретроспективна виставка. Давніші і сучасні роботи представили 22 художники.

За словами голови спілки Василя Брензовича, головним здобутком об’єднання є продовження і розвиток Закарпатської школи живопису. Протягом 30 років діяльності проведено понад 200 пленерів в області та за межами регіону.

Члени колективу неодноразово відзначалися різними преміями і нагородами, восьмеро отримали звання Заслужений художник України, а Степан Шолтес удостоєний звання Народного.

Наразі об’єднання налічує 32 учасники. Митці працюють у жанрах живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва.

Заступниця голови Закарпатської обласної ради Андріана Сушко привітала художників, побажала подальшого творчого процвітання, легкого пензля, натхнення і удачі. Голові спілки Василю Брензовичу вона вручила подяку для всього колективу від Закарпатської обласної ради «За вагомий внесок у розвиток образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва краю, значні творчі здобутки та з нагоди 30-річчя від дня створення спілки».

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах