123458
14:16 22.012022

В Ужгороді до дня Соборності розгорнули 100-метровий стяг

Життя 7661

22 січня до Дня Соборності України в Ужгороді організували ланцюг Єдності та розгорнули 100-метровий синьо-жовтий прапор.

Урочистості розпочались біля пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Народній, звідки учасники заходу тримаючи державний стяг попрямували до пам’ятника Августину Волошину. А далі – рушили до пішохідного мосту, де утворили живий ланцюг. Серед тих, хто ніс прапор традиційно було багато молоді, ветеранів війни, політиків, активістів та чимало чиновників, зокрема і керівництво Закарпатської області.

День Соборності України – свято, яке відзначають щорічно 22 січня. У цей день далекого 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року, хоча є відомості, що наприклад у 1939 році на Закарпатті урочисто відзначали 20 річницю проголошення Акту Злуки. Нині подія символізує єдність та неподільність української держави.

Цього дня також прийнято згадувати ще одну знакову подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. – прийняття IV Універсалу УНР, яким проголошувалася повна незалежність Української народної республіки.

Руслан ФАТУЛА,

відео Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах