123168
09:00 17.012022

У Мукачеві нагородили переможців фестивалю «Червене вино 2022»

Життя 3438

Вчора в парку Центральний офіційно завершили найбільший винний фестиваль України, який тривав протягом 5 днів. Відзначили і кращих виноробів, грамотами та сертифікати на придбання професійного обладнання 4 найкращих учасників фестивалю «Червене вино 2022».

Найбільше нагород: 2 золоті, 2 срібні, бронзову та перемогу в номінації вибір мера здобув винороб з села Дерцен Руслан Орос. Виноробством чоловік займається протягом 10 років, стільки ж бере участь у фестивалі «Червене вино». Цьогоріч привіз чимало цікавих та смачних сортів червоного та білого вина. Насичені, ексклюзивні на Закарпатті – червоне Шираз та біле Мюллер Торгау, яке вийшло цього року особливо запашним з нотками яблука та груші.

Відкриттям року стала продукція Винної мануфактури Штефка. Винороб Олександр Гарновдій каже: саме цьогоріч на фестивалі представив велику кількість різноманітних сортів білих вин, з червоного новинку – Шилер, який отримав назву від технології виробництва.

«Велику золоту медаль» фестивалю «Червене вино 2022» отримало «Мерло» 2019 року Василя Анталовського. Винороб бере участь у фестивалі «Червене вино» вже 26.

15 сортів вина цього року на фестиваль привезла виноробня родини Фечори з Берегова. Два з них здобули дві бронзові нагороди: червоні вина Туран та Цвайгелт.

Запашні та смачні вина 22 учасників фестивалю «Червене вино 2022» привабило чимало туристів з різних куточків України та закордону. Розповідають, приїжджають та приходять сюди кожного року, щоразу фестиваль дивує: нові сорти вин, смачна закарпатська кухня, цікава розважальна програма.

«Червене вино» провели у Мукачеві 27 рік, це найбільший та найстаріший винний фестиваль України. Цього року у рамках фесту проводили і конкурс виноробів, продукцію учасників оцінювала професійна дегустаційна комісія за міжнародною 100-бальною системою. Та щороку на гостей чекає якісне, запашне закарпатське вино, смачна кухня та особлива атмосфера винного свята.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах