123157
16:20 16.012022

ГО «Про Арте Мункач» проводить благодійний аукціон

Життя 4144

Громадська організація «Про Арте Мункач» ініціювала масштабний доброчинний аукціон уже вдруге.

У рамках аукціону, який громадська організація в 2020 році проводила спільно з Благодійним фондом допомоги невиліковно хворим «Мати Тереза», Мукачівською мерією та Мукачівським драматичним театром, на продаж було виставлено близько 40 творів мистецтва, зокрема, картини, скульптури та вироби з порцеляни. Більшість із них були роботами мукачівського скульптора, голови ГО «Про Арте Мункач» Петра Матла, але долучилися до доброчинності своїми творами і львівські та київські митці, а також закарпатський скульптор Ендре Гіді молодший. В результаті проведеного аукціону вдалося зібрати близько 68 тисяч гривень, які організатори передали онкологічному відділу Мукачівської обласної дитячої лікарні.

Цього разу аукціон проводять для допомоги на лікування уродженки Ужгорода Кіри Зайцевої, яка бореться з лейкемією. До цьогорічного аукціону ГО «Про Арте Мункач» долучилися громадська організація «Сольва-Прогрес», санаторій «Квітка Полонини» і Товариства карпатської культури та мистецтв.

24 роботи, запропоновані українськими художниками, переважно із Закарпаття, представили 14 січня у санаторії «Квітка Полонини», на базі якого громадська організація «Про Арте Мункач» уже неодноразово проводила міжнародний симпозіум скульпторів.

Петро Матл висловив вдячність як керівництву санаторію за надану можливість, так і митцям, які запропонували свої роботи для доброї справи.

Від імені Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород до присутніх звернулася консул Едіна Альбертне Шімон. Вона наголосила, що Генконсульство завжди вітає подібні запрошення, адже йдеться про благодійні ініціативи.

Заступник голови громадської організації «Про Арте Мункач» Арпад Матл журналісту нашого видання повідомив, що цьогорічним аукціоном прагнуть продовжити ініціативу, започатковану два роки тому. Він зазначив, що серед запропонованих 24 робіт – скульптури київського скульптора, а також закарпатця Василя Романа та твори Аттіли Коприви, Юрія Дикуна, Олександра Андялоші, Володимира Павлишина, Сергія Біби, Бориса Кузьми та Василя Свалявчика.

Санаторій раніше вже організував збір коштів для лікування хворої дівчинки, тому нинішню акцію можна вважати другим етапом благодійної справи, яку проводить лікувально-оздоровчий заклад. Директор санаторію Павло Ганинець наголосив на багатогранності Петра Матла, котрий ініціював провести презентацію та аукціон на базі комплексу, що важливо, зокрема, і тому, що його відвідують гості, практично, з усієї України, потік гостей постійний. Відтак, на думку організаторів, експоновані роботи протягом двох тижнів побачить кілька тисяч людей.

Благодійний аукціон відбудеться 28 січня. Виставлені на продаж роботи можна побачити у фойє санаторію «Квітка Полонини» у Солочині, а також на сторінці комплексу в соцмережі.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах