123127
13:30 14.012022

У ДП «Ясінянське ЛМГ» відбулися обліки рідкісного виду рисі євразійської

Життя 4875

Проведений минулого року синхронний облік рідкісного виду хижака отриманими практичними результатами довів ефективність випробуваної методики і з успіхом впроваджується єгерською службою ДП «Ясінянське ЛМГ» знову.

Суть нового підходу до обліку лісової фауни полягає в одночасному проведенні польових обстежень на території суміжних користувачів мисливських угідь та природоохоронних установ з метою належного моніторингу рідкісних видів тварин та уникнення подвійного/потрійного підрахунку особин, шляхом ефективної комунікації і співпраці між сторонами учасниками.

Така синхронізація моніторингу та співпраця між установами різного підпорядкування на різних регіональних рівнях дає змогу зрозуміти більш чітку картину щодо чисельності та поширення рисі в Українських Карпатах. Отримані в процесі спільного моніторингу результати лягають в основу для подальшої охорони та збереження вказаного рідкісного виду.

У 2022 році на території лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ» синхронний облік тварин проводився маршрутним методом картування слідів, тобто за слідами на снігу, у співпраці з суміжними держлісгоспами та Карпатським біосферним заповідником. За підсумками проведеного спостереження єгерською службою обліковано 10 особин рисі євразійської, що свідчить про стабільну чисельність популяції на підпорядкованій території, передає Закарпатське ОУЛМГ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах