122895
10:25 8.012022

В Ужгород пройде міжнародна виставка «Українські ляльки мандрують світом»

Життя 4081

Закарпатський музей народної архітектури та побуту 11 січня 2022 р. о 15:00 запрошує на відкриття міжнародної виставки «Українські ляльки мандрують світом».

Головним ініціатором та організатором є майстрині-лялькарки діаспори. Виставка є результатом міжнародного проєкту «Ляльки в костюмах країн Європи». Започаткували проєкт Ніна Хаген з Норвегії разом з Тетяною Золочевською з Німеччини.

Експозиція сформована на основі колекції майстринь діаспори «Ляльки в костюмах країн Європи» та об’єднує Європу і Україну за допомогою ляльки. Майстрині з виготовлення традиційної народної ляльки-мотанки знайомлять з жіночим костюмом різних країн. Натхнено працювали в Франції, Португалії, Німеччині, Норвегії, Україні, Бразилії. Виставка налічує 70 авторських ляльок у народному строї країн Європи, серед яких: Австрія, Ісландія, Греція, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія. Українська культура мандрує світом. 15 учасниць проєкту є членами Національної спілки Народних майстрів України.

Виставка діятиме до 31.01.2022 року.

Про це повідомляє Закарпатський музей народної архітектури та побуту.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах