122401
14:26 20.122021

На центральній площі Берегова запалили четверту свічку на адвентовому вінку

Життя 5458

Услід за свічками віри, надії, радості, 19 грудня у Берегові запалили і свічку любові на адвентовому вінку. Відтак на центральній площі міста яскраво сяють всі чотири свічки.

Церемонію запалення цього разу організувала Берегівська реформатська громада. Долучилися до заходу, зокрема, голова Молодіжної організації Товариства угорської культури Закарпаття Іштван Добша, консул Генерального консульства Угорщини у місті Берегові Іштван Дєбнар, командир берегівської команди скаутів ім. Іштвана Бендаса Мігай Томинець, представники історичних церков Закарпаття.

Першим присутніх привітав Іштван Добша, котрий у своїй промові звернув увагу на те, що кожна свічка на адвентському вінку щось символізує: перша – віру, друга – надію, третя – радість, четверта – любов. «Любов – це великий дар, бо якби ми не могли і не любили, життя було б зовсім іншим», – наголосив він. «Бажаю, щоб ми всі могли по-справжньому притихнути. Змогли залишити свої проблеми та турботи позаду і налаштуватися на наближення свята!» – додав Іштван Добша. На завершення свого виступу він побажав усім задушевнішої підготовки до свята та благословенного Різдва: «Приготуймо наші серця і душі до нашого найсвятішого свята Різдва Христового з вірою, добрими надіями, зі щастям та любов’ю до ближнього», – підсумував голова Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС.

Цього року закарпатські угорські скаути тридцять перший раз доставили на Закарпаття Вифлеємський вогонь. Його привезли і в Берегово, де свічки на адвентовому вінку на центральній площі міста від нього запалили очільник берегівської команди скаутів та наймолодші представники місцевої реформатської церковної громади.

Відтак представники історичних церков попросили Божого благословення на присутніх і на всіх краян, щоби Спаситель народився в наших серцях, у наших домівках, у наших сім’ях.

«Так само, як ми успадкували віру від наших предків, ми повинні передавати її нашим дітям та онукам, щоб ми створили своєрідну вервицю віри, яка вестиме нас, членів наших родин, наших близьких до Бога», — наголосив греко-католицький священник Іштван Мароші.

«Четверта свічка на адвентовому вінку символізує любов, вона нагадує нам про любов. Коли розмірковуємо про любов, пригадайте уривок із першого послання св. Івана, який говорить: «Любов полягає не в тому, що ми любимо Бога, а в тому, що Він полюбив нас і віддав за нас свого Сина», — зазначив Янош Молнар, настоятель Берегівської римо-католицької парафії.

Пастор реформатської церкви Ференц Тарацкезі наголосив: «Справжній Адвент — це визнати, що Бог чекає на мене, і я переживаю період Адвента, готуючись зустрітися з Ним».

Церемонію запалювання свічок прикрасив виступ дитячого та камерного хору Берегівської реформатської парафії під керівництвом Ілони Понц.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах