115609
15:22 17.122021

Кожна школа Закарпаття може ініціювати проведення позапланового аудиту

Життя 3758

На Закарпатті розпочали проводити нову процедуру оцінювання якості освітньої діяльності у закладах загальної середньої освіти – інституційний аудит. Про це повідомляють в управлінні Державної служби якості освіти у Закарпатській області. Відтак, у двох школах області процедура аудиту уже відбулась, ще в одному освітньому закладі Ужгорода вона розпочалася 13 грудня. За словами начальника управління Служби Марії Сігетій, всі три інституційні аудити – позапланові.

«Не завжди позаплановий інституційний аудит проводять у школах, де спостерігається низька якість освітньої діяльності. Також позаплановий аудит можуть ініціювати засновник освітнього закладу – це органи місцевого самоврядування, директор школи, педагогічна рада та піклувальна рада», – розповіла Марія Сігетій. Також вона додала, що ініціаторам проведення позапланового інституційного аудиту потрібно обґрунтувати, навіщо потрібне оцінювання якості освітньої діяльності та отримання рекомендації для її вдосконалення саме в їх школі. Важливо, що позаплановий аудит зможуть проводити не частіше, ніж раз на 2 роки, і не раніше, ніж через рік після проведення планового, як у державних, так і у приватних закладах загальної середньої освіти.

За словами заступника начальника відділу інституційного аудиту Оксани Гербей, батьки є рівноправними учасниками освітнього процесу, тому вони можуть звертатися до засновника, керівника або наглядової чи педагогічної ради школи із запитом про проведення інституційного аудиту. Останні можуть ініціювати проведення позапланового аудиту, звернувшись до управління Служби із відповідною заявою.

«Після того, як до нас надійде заява, ми надсилаємо до Державної служби якості освіти України лист із обґрунтуванням необхідності проведення інституційного аудиту у позаплановому порядку, до яких додаємо копії відповідних документів. Впродовж 5 робочих днів Служба приймає рішення щодо погодження проведення інституційного аудиту у позаплановому порядку», – наголосила Оксана Гербей.

До слова, з січня 2022 і до кінця навчального року в управлінні Служби планують провести 10 планових інституційних аудитів у школах Закарпаття. З переліком освітніх закладів області, де проводитимуть плановий інституційний аудит, можна ознайомитися на офіційному сайті Державної служби якості освіти України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах