122178
13:15 16.122021

У Греко-католицькому центрі ім. Елемира Ортутая на Закарпатті освятили купольний хрест

Життя 5642

13 грудня в Берегові на подвір’ї Греко-католицького центру ім. Елемира Ортутая, де ще тривають будівельні роботи, відбулось освячення купольного хреста. Захід провели з дотриманням протиепідемічних правил.

У гуртожитку Центру живуть студенти всіх навчальних підрозділів Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Тут намагаються сприяти розумовому, духовному та фізичному розвитку молоді, що допомагає її людському та професійному зростанню, ширшій обізнаності в певних сферах культури. Працюють і над тим, щоб студенти мали можливість розкрити свої таланти.

Найважливішим аспектом роботи є сприяння розвитку особистості на християнських цінностях, а також глибокому розумінню греко-католицької духовності. Заклад намагається забезпечувати інтелектуальну та духовну підготовку, виховувати соціальну чуйність, передавати живі традиції греко-католицької церкви та відкритість до традицій історичних церков.

Поруч із колегіумом-гуртожитком зводиться більший за розмірами Греко-католицький громадський центр ім. Елемира Ортутая, купол якого прикрашатиме триметровий хрест. Саме його освячення й відбулося 13 грудня. Участь у церемонії, яку провели у вузькому колі, узяли греко-католицький парох, директор Греко-католицького ліцею ім. Елемира Ортутая Іштван Мароші, декан Берегівського угорськомовного деканату греко-католицької церкви Закарпаття Ференц Демко та співробітники колегіуму.  

Присутні попросили Божого благословення, щоб символ Чесного Хреста оберігав їхню громаду, а також усіх, хто зводитиме на нього очі.

Купольний хрест сягає заввишки 3 м, його найвища точка знаходитиметься на висоті 38 м, її буде видно з різних куточків міста Берегова.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах