121909
17:10 9.122021

В Ужгороді відкрили першу кризову кімнату для жертв домашнього насильства

Життя 7231

В обласному центрі Закарпаття запрацювала кімната кризового реагування для осіб, які стали жертвами домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Про це нині під час брифінгу розповіли в Ужгородській міській раді.

Задля безпеки адресу кризової кімнати не розголошують.

Потрапити у заклад можна, звернувшись до уповноваженого підрозділу органу Нацполіції або міського центру соціальних служб.

У закладі позмінно будуть працювати фахівці, а отримати допомогу та тимчасовий притулок зможе одночасно декілька людей. Перебувати у закладі можна 10 діб. Також у кризовій кімнаті жертвам домашнього насильства надаватимуть психологічну і юридичну допомогу.

– Це четверта кризова кімната, з дев’яти, яку ми відкриваємо у рамках цього проєкту в Україні. Це знакова подія для міста, оскільки мешканці отримають таку цілодобову спеціалізовану службу для постраждалих від домашнього насильства, де вони зможуть знайти прихисток. Наразі з початком пандемії COVID-19 ми фіксуємо збільшення звернень з приводу домашнього насильства. Тому це важливо, надати жінкам і дітям допомогу, – розповіла проєктна координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Висоцька.

У свою чергу виконавча директорка ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі, закликала усіх не бути байдужими і повідомити про людей, які можливо страждають від домашнього насильства.

– Служба працює цілодобово. Ви можете звернутися на 102, або урядову “гарячу лінію” 1547. Також можна звернутися до Ужгородського міського центру соціальних служб, за номером 616472. Допомога вже є у місті Ужгороді, – зазначила Тетяна Мачабелі.

Кімнату кризового реагування відкрили в Ужгороді в межах проєкту “Трамплін до рівності”, що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні та за фінансової підтримки Швеції та Ужгородською міською радою.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах