121727
15:37 6.122021

У Берегові засвітили другу свічку на Адвентському вінку

Життя 3030

5 листопада на центральній площі міста Берегова відбулася церемонія запалення другої свічки на Адвентському віночку – символі очікування народження Спасителя. Традиційний захід організувало керівництво міста спільно з Берегівською римо-католицькою парафією.

Участь у церемонії взяли голова Берегівської міської територіальної громади Золтан Бабяк, депутат міськради Міклош Павлюк, консули Генерального консульства Угорщини у м. Берегові Ангела Бейкешіне Лукач та Іштван Дєбнар, настоятель римо-католицької парафії Янош Молнар, пастор реформатської церкви Янош Маргітич, греко-католицький священник Іштван Мароші.

Першим присутніх привітав Золтан Бабяк. «З початком Адвента ми відкрили свої серця до віри, а зараз настав час давати її іншим. Віра та надія – це дарунки, які ми маємо дарувати іншим!» – зазначив очільник міста.

Він побажав мешканцям міста та всієї територіальної громади благословенного, мирного, сповненого надії очікування під час Адвенту.

«Неділі Адвенту дають нам можливість сповільнитися в цьому швидкому світі, ми зупиняємося біля вінка, запалюємо наступну свічку разом із родиною, друзями чи навіть наодинці. І ключове слово – зупиняємося, тобто, сповільнюємося, замислюємося, молимося», – наголосив, у свою чергу, Міклош Павлюк.

Після цього Золтан Бабяк, Міклош Павлюк та о. Янош Молнар разом запалили другу свічку на Адвентському вінку – символ віри.

Представники історичних церков попросили для всіх Божого благословення, щоби ми очікували Різдво, пришестя Спасителя, зі сповненими надії серцем і душею.

«Протягом життя людини дуже важливий шлях, який повинен бути належної якості, щоб дістатися з одного місця в інше. Ще важливіше, щоби на шляху до нашої душі та серця не було перешкод, які заважають нам зустрітися з Господом. Ці перешкоди – це наші людські слабкості, гріхи», – підкреслив о. Янош Молнар. Він додав, що очищення в покаянні, прокладення шляху є частиною періоду Адвенту, оскільки Господь народився дві тисячі років тому, але день у день також має народжуватися в наших серцях. Для цього він побажав усім благословення та підтримуючої сили Всевишнього.

На завершення заходу хор викладачів Берегівської школи мистецтв ім. Золтана Кодая виконав низку тематичних пісень.

З огляду на холодну погоду, організатори забезпечили учасників церемонії гарячими напоями.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах