121681
13:16 5.122021

В Ужгороді відзначили волонтерів безоплатної правової допомоги

Життя 3736

Найактивніші волонтери в системі БПД на Закарпатті отримали подяки Координаційного центру з надання правової допомоги за їхню активну діяльність у сприянні підвищення правової грамотності краян та поінформованості про можливість захищати свої інтереси у правовому полі.

УРегіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області відбувся захід, приурочений до Міжнародного дня волонтера. Серед учасників – найактивніші волонтери – Ярослава Шушка та Олександр Глебена, які інформували краян про систему безоплатної правової допомоги, виступали на радіо, направляли громадян до центрів для отримання фахової правової допомоги.

Як зазначив директор Регіонального центру Василь Попадинець, наразі в області до волонтерства у системі БПД активно долучилися 10 осіб, які беруть участь у правопросвітницьких заходах, готують публікації про можливість отримання безоплатної правової допомоги та допомагають фахівцям в інформуванні краян про їхнє право на захист своїх інтересів за рахунок держави. Серед них – 3 чоловіків та 7 жінок, віком від 20 до 70 років.

Михайло Давиденко, директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, розповів про співпрацю волонтерів з центром та перші її результати. Фахівець зазначив, що волонтерство відіграє важливу роль у суспільно-політичному житті країни. Воно має місце у різних сферах діяльності, зокрема, і в системі БПД. Окрім власне сприяння в роботі структурних підрозділів волонтери отримують можливість проходити навчальні тренінги, отримувати нові знання та набувати нових навичок та досвіду.

Волонтери Ярослава Шушка та Олександр Глебена поділилися з присутніми враженнями від волонтерської діяльності у сфері надання БПД та своїм досвідом.

65-річна Я.Шушка розповіла, що вона мріяла стати юристом, і навіть провчилася один курс, але в силу життєвих обставин їй довелося залишити навчання. Проте бажання допомагати людям не покидає її упродовж усього її життя. Колись вона захистила свої права, сама, без допомоги адвоката, а тепер із задоволенням допомагає іншим.

Для студента юридичного факультету Олександра волонтерство у системі БПД – це нові можливості та нові знання, досвід спілкування з людьми. А ще, як він сам каже: “такого в університеті не почуєш. І ще – волонтерство дає усвідомлення, що ти можеш бути корисним для інших”.

Вітаємо усіх волонтерів, які долучилися до співпраці з системою БПД, та щиро дякуємо за їхню небайдужість та бажання допомагати людям!

З Міжнародним днем волонтера!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах