121669
14:24 3.122021

12,5 тисяч виїздів здійснили аварійники АТ «Закарпатгаз» з початку цього року

Життя 3485

На Закарпатті в цілодобовому режимі та за будь-яких погодних умов працюють 11 бригад аварійної служби АТ «Закарпатгаз». З настанням холодів навантаження на систему газопостачання зростає, тож газова аварійна служба працює в посиленому режимі. Лише у листопаді фахівці АДС виїжджали на виклики 1369 разів.

«Ми фіксуємо збільшення кількості викликів на внутрішньобудинкових мережах. Основна частина стосується витоків газу: люди повідомляють, що відчувають запах газу на кухнях, в під’їздах та підвалах», — розповідає диспетчер АДС Марія Єгорова.

Витоки газу, як стверджують фахівці, відбуваються через розгерметизацію внутрішньої системи газопостачання: фізичне старіння, механічні навантаження, вплив електричного струму, старіння ущільнюючих елементів, вихід з ладу і старіння запірної арматури та з’єднувальних елементів. Це означає, що споживачам слід час від часу забезпечувати технічне обслуговування мереж та газове обладнання.

«Самостійно перевірити всі комунікації в оселі – неможливо. Крім самих газопроводів, запірної арматури, з’єднувальних елементів та обладнання треба контролювати стан димових та вентиляційних каналів. Кваліфіковано зробити це може тільки спеціаліст», — пояснює начальник відділу технічного обслуговування АТ «Закарпатгаз» Віктор Русин.

Замовити необхідну послугу можна у Клієнтських просторах 104.ua в Ужгороді, Чопі, Мукачеві, Берегові, Іршаві, Виноградові, Сваляві, Хусті, Тячеві, Воловці та Міжгір’ї. Окрім того, для споживачів природного газу в Закарпатті запроваджено гарячу лінію 5104. Набравши цей номер, також є можливість замовити сервісне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкової системи газопостачання та газового обладнання.

Про це повідомляє есслужба АТ «Закарпатгаз».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах