121311
09:42 25.112021

Відсьогодні приватні перевізники Ужгорода призупиняють перевезення пільговиків

Життя 3032

З 25 листопада приватні перевізники Ужгорода призупиняють перевезення пільговиків.

Про це 24 листопада повідомив голова Асоціації перевізників Ужгорода Олексій Куля.

За його словами, продовжуватимуть перевозити безкоштовно учасників російсько-української війни та людей з інвалідністю 1 і 2 груп, а також ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Причина, як повідомив Олексій Куля, – заборгованість міськради у 9 мільйонів гривень перед трьома перевізниками.

Директор ужгородського АТП 12107 Володимир Козун розповідає: призупинити перевозити пільгові категорії хочуть, бо йому та ще двом підприємствам з місцевого бюджету не відшкодовують перевезення пільговиків.

“Заборгованість міської ради перед перевізниками складає більш як 9 мільйонів гривень, — сказав він. — На всі звернення, які ми писали на ім’я міського голови, депутатського корпусу, ми ніяких відповідей не отримуємо. Ми так розуміємо, що питання фінансування в цьому році вже не стоїть. Тобто, кошти у міській раді є, а виділяти депутатський корпус не хоче. Ми зі своєї сторони, як перевізники виконуємо усі умови договору, які прописані, зі сторони міської ради умови договору не виконуються і порушується вимоги закону щодо оплати за пільгові перевезення”.

Півтора року в автопарку стоять чотири автобуси, бо випускати їх на рейси нерентабельно, каже голова Асоціації перевізників Ужгорода Олексій Куля.

“Перед закупкою нам місцева влада обіцяла, що буде і тариф достойний для таких автобусів, і компенсація на пільгові. За півтора роки у нас нема ні тарифу, ні компенсацій і замість того аби возити пасажирів автобуси простоюють в гаражі”, — сказав Олексій Куля.

Боргує міська рада за перевезення пільговиків і комунальному підприємству “Ужгородський муніципальний транспорт”, каже його директор Віталій Готра.

“Саме за пільгові категорії, по нашим підрахункам, які ми здійснюємо і надаєм, щомісяця до департаменту праці, порядка 2,5 млн гривень є заборгованість перед комунальним підприємством”, — сказав він.

За словами заступника міського голови Василя Пинзеника, питання в обчислені пільгових перевезень.

“Теоретично, в ідеалі, ця функція мала би бути покладена на оператора електронного квитка, — пояснив чиновник. — На цей час у виконкому Ужгородської міської ради є діючий договір, на жаль, умови конкурсу належним чином не виконувалися, не зумів належним чином забезпечити облік кількості пільгових перевезень. У зв’язку з цим існують різнобічності і не зрозумілості, які саме суми за актами мають закриватися”.

Питання про відшкодування вирішуватимуть на засіданні бюджетної комісії, а остаточно його мають розглянути на найближчій сесії міськради. За словами Василя Пинзеника, сесію планують провести 29 листопада.

Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах