120980
15:44 16.112021

На Закарпатті активісти прибрали територію навколо замку Канків

Життя 3346

Виноградівський замок Канків і територія навколо нього протягом останніх десятиліть перебуває в дедалі гіршому стані: руїни заросли деревами, кущами та чагарниками, територія довкола стала майже недоступною.

Представники руху «Чисте Закарпаття» вже кілька разів бралися за очищення території навколо Виноградівського замку, але масштаби занедбаності дали зрозуміти, що до прибирання потрібно долучати більше людей. 13 листопада до впорядкування площі навколо руїн стародавньої фортеці взялися разом із членами Закарпатської краєзнавчої туристичної асоціації та кількома небайдужими мешканцями Виноградова.

Про акцію розповів один із засновників руху «Чисте Закарпаття» Андраш Біров. «Оскільки сил тільки нашої команди було замало, ми вирішили долучити до прибирання і членів Закарпатської краєзнавчої туристичної асоціації. Загалом зібралося два десятки людей – чоловіки та жінки. Ми вирізали кущі, зібрали скошену суху траву та гілки, а також сміття. Крім цього, каміння, що впало з руїн замку, склали в одну купу. Нам вдалося очистити значну частину території, але роботи на майбутнє ще багато. З командою «Чисте Закарпаття» ми поставили собі за мету ще цього року повністю впорядкувати територію навколо замку Канків. Якщо нам вдасться це втілити, підтримувати лад уже буде легше», – повідомив Андраш Біров.

Пейтер Данкаі/Dankai Péter/Kárpátalja hetilap/Тижневик Kárpátalja

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах