120599
09:00 8.112021

Невакцинованих українців відсьогодні відстороняють від роботи

Життя 2276

Відсторонення від роботи невакцинованих українців чекає відсьогодні, 8 листопада.

У МОЗ пояснювали, що працівники, котрі отримали хоча б одну дозу вакцини, продовжать працювати. Раніше уряд оприлюднив перелік представників професій, які підлягають обов’язковій вакцинації.

Так, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив у Telegram, що МОЗ хоче розширити переліку професій, які підлягають обов’язковій вакцинації. Вже підготовлено спеціальний проект наказу.

Пропонується обов’язково вакцинувати працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади. Також щеплювати хочуть працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів. Крім того, обов’язковій вакцинації підлягатимуть працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави — «Укрпошта», «Укрзалізниця», поліграфічний комбінат «Україна», «Турбоатом», «Укрнафта» та інші.

Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Кабміну, МОЗ і МОН, щоб врегулювати проблему, пов’язану з відстороненням від роботи працівників закладів освіти без щеплення. У комітеті зазначили, що багато вчителів відмовляються вакцинуватися. Там також наголошують, що відсторонення педагогів та інших працівників освіти від роботи спричинить непередбачувані ситуації, бо нікому буде навчати, обслуговувати котельні чи харчоблоки тощо.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах