120539
16:05 4.112021

В одній із закарпатських шкіл реалізують проєкт «Екошкола»

Життя 5443

“Екошкола” – це досвід, враження та неймовірний результат, якого досягла команда Дубриницького ліцею, що на Ужгородщині.

Компанія “Фармак” та ГО “Зелена хвиля” реалізують екологічний проєкт міні-грантів “Екошкола”. Головне завдання проєкту “Екошкола” – підвищення свідомості учнів та їхніх батьків. Це довгостроковий інформаційно-просвітницький проєкт, в рамках якого діти не лише здобувають екологічні знання, а й вчаться рахувати економічну ефективність ощадливого ставлення до природних ресурсів, робити презентації, дізнаються основи проєктного менеджменту тощо. На основі здобутих знань школярі самі розробляють проєкти для своїх шкіл, спрямовані на вирішення екологічних проблем і раціональне використання ресурсів.

Цього року навчання в екошколі проходили п’ятеро учнів Дубриницького ліцею: Білогуб Злата, Матяш Анастасія, Хомин Людмила, Бобрик Аліна та Кривяник Марян. На розгляд журі вони представили свій екопроєкт “EcoLab для всіх”. Кураторкою проєкту була вчителька біології, кандидатка біологічних наук Шоляк Катерина Василівна. За підсумками конкурсу команда посіла ІІ місце та отримала 20 000 гривень на реалізацію власного проєкту. Крім того учні нагороджені іменними дипломами та екоподарунками.

Створення шкільної еколабораторії розпочалось із заміни старого водопровідного крану та встановлення нового з аератором, що дозволяє економити до 40 % води. Наступним кроком було закупити обладнання та реактиви для виконання досліджень. Тепер учні можуть оцінити якість питтєвої води. Досліджувати забруднення ґрунту та повітря. Вчаться культивувати бактерії та розглядати їх під мікроскопом.

Результати роботи еколабораторії Дубриницького ліцею були представлені Білогуб Златою на Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів „Виставковий павільйон НЕНЦ” в Києві. Учні отримали перемогу у номінації “Прикладна екологія “.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах