120517
11:56 4.112021

112 фейкових COVID-сертифікатів задокументовано на Закарпатті

Життя 6278

112 кримінальних справ за підробку COVID-сертифікатів та понад 2,5 тисячі адмінматеріалів за порушення карантину склали на Закарпатті. Про це під час брифінгу розповіли правоохоронці.

– Органи Нацполіції у Закарпатській області спільно з представниками Держпродспоживслужби та Укртрансбезпеки продовжують і надалі проводити відповідні заходи, щодо виявлення та порушення карантинних обмежень. З початку цього року представниками поліції було складено майже 30 тисяч адміністративних матеріалів, – повідомив заступник начальника ГУНП у Закарпатській області Роман Ус. З 23 вересня, як Закарпатська область потрапила в жовту зону, було складено більше 2, 5 тис матеріалів. Усі вони потрапили до суду. Загалом на території Закарпаття налічується уже 112 випадків фальсифікації COVID-документів. Працівники Нацполіції далі проводять оперативні заходи, щодо виявлення підроблених COVID-сертифікатів.

Щоб перевірити достовірність сертифікату, він повинен підтягнутися в додаток Дія, або через номер, який присвоєний кожному із цих документів.

– У період з 1 вересня по 2 листопада було винесено 1043 адміністративні правопорушення про відсутність маски, 17 протоколів (4 – за порушення режиму самоізоляції, 10 – за порушення перевізників перетнути держкордон під час карантинних умов, 3 – за перевезення пасажирів без наявності ПЛР-тестів), – розповів Дмитро Чиженко, начальник відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Закарпатській області.

У свою чергу Сніжана Локес, в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області зазначила, що 1 січня 2021 року по 3 листопада здійснено понад 53 тисяч заходів нагляду держконтролю. Порушення виявлені на майже 5 тис об’єктах.

За словами правоохоронців, паперові сертифікати повинні обов’язково бути підтверджені документами. За їх відсутності на закарпатців може чекати адміністративне покарання.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах