120493
15:52 3.112021

На Берегівщині провели благодійний бал для допомоги родині хворого хлопчика

Життя 2179

Історія хворого хлопчика Юлія Каракаша вже стала загальновідомою серед угорців Закарпаття. Краяни об’єднують зусилля в соціальних мережах, організовують благодійні акції та заходи для допомоги родині маленького закарпатця із селища Вилок. Активно долучається до збору коштів, зокрема, і Молодіжна організація Товариства угорської культури Закарпаття. Цього разу місцевий осередок Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС села Пийтерфолво спільно з громадською організацією «Благодійний фонд «Про Культура Угоча» провели благодійний бал у селі Дюла.

Захід відбувся у місцевому Будинку культури. Першими присутніх привітали запрошені гості. Зокрема, голова Молодіжної організації Товариства угорської культури Закарпаття Іштван Добша наголосив, наскільки важливо, що до заходу долучилося так багато людей, які прийшли не лише з метою підтримати традицію проведення осінніх балів, пов’язаних із завершенням збору врожаю винограду, але й із наміром допомогти. Відтак, Іштван Добша побажав учасникам заходу гарного настрою.

До присутніх звернулася і мама хворого хлопчика – Клара Каракаш, котра висловила вдячність усім тим, хто допомагає родині у цей важкий період, адже самотужки сім’я не в змозі зібрати необхідну для лікування сина суму. «Без вас наша боротьба була б неможливою», – наголосила жінка.

Після вітальних промов розпочалося гуляння. Музику для танців забезпечив ансамбль «Ціфра-бенд».

Для збору коштів у залі розмістили урни. Крім цього, громадська організація «Благодійний фонд «Про Культура Угоча» провела розіграш лотереї із цікавими призами. Окрім цінних подарунків, на аукціон виставили, зокрема, картину художника Золтана Гоголи, запропоновану ремісничою крамницею DekorKA, а також спеціальне різьблене благословення для оселі.

Під час благодійного балу вдалося зібрати 58 210 гривень. Тож організатори висловлюють вдячність усім, хто долучився до доброчинності.

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини