120299
14:43 28.102021

У ДП «Ясінянське ЛМГ» здійснили зариблення гірських потічків у лісовому фонді

Життя 3495

Лісомисливські угіддя ДП «Ясінянське ЛМГ» характеризуються широко розгалуженою мережею водних потоків. З місцевих гір починає свій хід відома річка Чорна Тиса та її найбільша притока – річка Лазещина. Іхтіофауна, яка населяє всі ці водні артерії дуже різноманітна. Окрім того, низка окремих видів риб, зокрема рідкісних, займаючи свою екологічну нішу в природному середовищі, обрали верхів’я гірських річок як місця нерестилищ і розмноження.

Типовим представником іхтіофауни гірських річок є струмкова форель (Salmotrutta), або пструг струмковий, що належить до холодноводних риб та віддає перевагу швидкотекучим річкам з чистою водою, багатою на кисень, являючись при цьому природнім індикатором екологічного благополуччя водних артерій. Не слід забувати і про важливість наявності форелі струмкової у харчовому ланцюжку червонокнижних видів лосося дунайського, видри європейської та інших представників рідкісної фауни.

«З метою забезпечення оптимальної чисельності пструга у водоймах ДП «Ясінянське ЛМГ», в останню декаду жовтня поточного року, в притоки річки Чорна Тиса випущено дванадцять тисяч малька струмкової форелі. Осіннє зариблення лососевими підприємство здійснює вже вдруге. Як показав попередній досвід, осінній зарибок більш здатний до адаптації та виживання у природі. Окрім того, заходи із зариблення верхів’я струмків аборигенними видами свідчать про дотримання екологічних вимог природоохоронного законодавства щодо раціонального та необтяжливого природокористування лісокористувачем, підтримання екологічного балансу навколишнього середовища», – розповідає мисливствознавець ДП «Ясінянське ЛМГ» Василь Дердюк, інформує Закарпатське ОУЛМГ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах