119795
14:54 15.102021

Закарпатський лікар-реаніматолог понад 20 років рятує маленьких крихіток

Життя 7722

У реанімаційному відділенні новонароджених обласної дитячої лікарні що в місті Мукачеві, перебувають дітки різних строків гестації, починаючи з 24 тижнів і до стану доношеності – 37 тижнів.

Також є дітки більшого строку гестації – після 37 тижнів, які хворі, а не тільки недоношені. Як правило це дітки з уродженими вадами розвитку, які поступають для оперативного втручання. У відділенні немовляти лежать до місяця, дітки, які потребують хірургічного втручання – до 2-х, а дітки з крайнім ступенем недоношеності – затримуються навіть до 4-х місяців. Від народження починається боротьба за життя, інколи вона триває декілька місяців, – розповідає Аркадій Ольчедаївський. Від дій кожного працівника реанімаційного відділення залежить стан маленької крихітки. В кабінеті лікарів знаходиться система відеоспостереження та система моніторів, яка візуалізує життєві функції кожної дитини. Якщо відбувається збій – лікар бачить усе на моніторі.

https://www.facebook.com/mukachevo.rada/videos/1677042959159039
закарпатський лікар-реаніматолог Аркадій Ольчедаївський присвятив своє життя порятунку новонароджених

Понад 20 років він рятує маленьких крихіток: закарпатський лікар-реаніматолог Аркадій Ольчедаївський присвятив своє життя порятунку новонароджених Тут, у реанімаційному відділенні новонароджених обласної дитячої лікарні що в місті Мукачеві, перебувають дітки різних строків гестації, починаючи з 24 тижнів і до стану доношеності - 37 тижнів. Також є дітки більшого строку гестації - після 37 тижнів, які хворі, а не тільки недоношені. Як правило це дітки з уродженими вадами розвитку, які поступають для оперативного втручання. У відділенні немовляти лежать до місяця, дітки, які потребують хірургічного втручання - до 2-х, а дітки з крайнім ступенем недоношеності - затримуються навіть до 4-х місяців. Від народження починається боротьба за життя, інколи вона триває декілька місяців, - розповідає Аркадій Ольчедаївський. Від дій кожного працівника реанімаційного відділення залежить стан маленької крихітки. В кабінеті лікарів знаходиться система відеоспостереження та система моніторів, яка візуалізує життєві функції кожної дитини. Якщо відбувається збій - лікар бачить усе на моніторі. «Мрії здійсненні, якщо вони професійні то це рух вперед, забезпечення відділення обладнанням, кадровим потенціалом щоб ми йшли вперед і діточок було менше хворих» - розповідає лікар. Про порятунок маленьких крихіток, власні та професійні мрії Аркадій Ольчедаївський поділився в інтерв’ю.

Опубліковано Мукачівська міська рада Середа, 8 вересня 2021 р.
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах