119788
16:20 15.102021

Обдаровані маленькі закарпатці знайомилися з наукою у грайливій формі

Життя 4045

Матіас Корвінус Коллегіум (Mathias Corvinus Collegium (MCC) відкрив свої двері для закарпатської молоді понад чотири роки тому. За цей час у Берегівському центрі організації відбулося чимало заходів та занять для дітей та батьків. Цього разу в Берегові вперше провели «Ніч навчання молодих талантів» (I. FIT Kurzusok Éjszakája), де діти мали можливість поринути у світ науки в ігровій формі та дізнатися більше про програми МСС.

Присутніх привітали регіональний координатор Програми для молодих талантів Матіас Корвінус Коллегіум (MCC FIT) Беата Добша та заступник генерального директора МСС Мілан Конштантинович.

За словами Беати Добши, хоча захід проводять на Закарпатті вперше, до нього долучилося чимало учасників. Організатори сподіваються, що він стане традиційним.

«Ми дуже раді, що наша організація діє на Закарпатті вже понад чотири роки, – наголосив Мілан Конштантинович. – Ми працюємо у 22 містах на території Карпатського басейну, але тільки тут, на Закарпатті я найчастіше зустрічаю найбільше радісних дітей».

Після привітання учасники приступили до занять. На трьох поверхах інтерактивні заняття тривали за різними напрямками. На першому поверсі бажаючі могли ознайомитися з останніми досягненнями та нескінченними можливостями робототехніки під керівництвом Іштвана Курмая, керівником організації «Kárpát RobiPro». Поверхом вище – взяти участь у практикумі «Таємнича архітектура» під керівництвом Ноемі Контар. На третьому поверсі всіх зацікавлених чекала секретна лабораторія, де Естер Фаркаш та її помічники представили цікаві експерименти для молодих науковців.

Заняття на кожному поверсі проводили циклічно, тож кожен мав можливість відвідати всі три презентації.

«Берегівський Центр Матіас Корвінус Коллегіум – стає дедалі більш популярним у краї. З року в рік участь у наших програмах беруть дедалі більше закарпатців. За це вся команда МСС безмежно вдячна і дітям, і батькам!» – наголошує Беата Добша.

У майбутньому МСС планує розширювати діяльність та надати можливість брати участь у програмах учням старших класів та вишів.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини