119672
18:25 11.102021

Сертифікація педагогів: 19 вчителів початкових класів Закарпаття проходять третій етап оцінювання

Життя 5765

В Україні триває третій етап сертифікації вчителів початкових класів – вивчення практичного досвіду роботи педагогів.

У ньому беруть участь 19 вчителів Закарпаття. Про це повідомляють в управлінні Державної служби якості освіти у Закарпатській області.

За словами начальника управління Служби Марії Сігетій, за умови успішного проходження сертифікації педагоги зможуть позачергово проатестуватися та отримувати 20% надбавки до заробітної плати впродовж трьох років.

«Вивчення практичного досвіду роботи кожного учасника сертифікації включає чотири складники: самопрезентація педагога, спостереження за не менш як двома навчальними заняттями (за допомогою відеотрансляції або відеоконференції), анкетування директора або заступника директора та голови методичного об’єднання щодо професійних компетентностей педагога та інтерв’ю з учителем», – розповіла Марія Сігетій.

Загалом у третьому етапі сертифікації беруть участь 1171 вчителів початкових класів із усіх областей України.

Як зазначила заступник начальника-начальник відділу інституційного аудиту управління Служби Наталія Гордуз, освітні експерти з питань вивчення практичного досвіду учасників сертифікації Закарпаття оцінюють учасників  із Одеської, Чернівецької, Дніпропетровської, Львівської, Запорізької, Черкаської, Київської, Житомирської, Вінницької областей, а вчителів Закарпаття аналізують фахівці інших регіонів.

«Цьогоріч Державна служба якості освіти України у зв’язку з епідеміологічною ситуацією та з метою запобігання поширення вірусу Covid-19 розробила нову систему вивчення практичного досвіду вчителя у режимі онлайн за допомогою інформаційно-аналітичної системи EvaluEd, яка значно спрощує та автоматизує частину процесів. Такий підхід не тільки запобігає конфлікту інтересів, але й сприяє обміну досвідом між педагогами», – повідомила Наталія Гордуз.

Третій етап сертифікації вчителів початкових класів триватиме до 12 листопада, а з 6 до 17 грудня цього року відбудеться визначення результатів сертифікації.

Довідково

Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Мета сертифікації − виявити і заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах