119625
15:38 7.102021

В Ужгороді відбулося засідання адмінкомісії

Життя 2385

Понад пів сотні протоколів розглянули напередодні на черговому засіданні адміністративної комісії в Ужгородській міській раді.

Більшість із них були складені за порушення правил благоустрою: торгівлі у невстановлених місцях та без дозвільних документів, розміщення рекламних конструкцій (зокрема інформаційних вивісок) без дозволів тощо.

Траплялися й поодинокі порушення, скажімо, самовільне розміщення тераси біля кафе чи встановлення без дозвільних документів спецобладнання з продажу морозива. За ці адмінправопорушення підприємці сплатять штрафи від 850 до 1700 грн.

Комісія розглянула 3 адмінматеріали щодо порушення правил тримання собак і котів з цього питання. До речі, з 8 листопада почне діяти нова редакція однієї зі статей Кодексу про адміністративні правопорушення, яка посилює відповідальність власників тварин.

Найбільші суми штрафів – від 6800 грн до 13600 грн – передбачені за продаж неповнолітнім тютюнових або алкогольних напоїв, протоколи щодо таких правопорушень теж розглядали на засіданні адміністративної комісії. З огляду на складність такої категорії справ їх відклали на наступне засідання.

Чимало й випадків вчинення правопорушень неодноразово однією особою, до прикладу, два адмінпротоколи з різницею в тиждень склали на водія вантажівки, який виїхав на дорожнє покриття із забрудненими колесами. За це він сплатить максимальні у цій категорії штрафи – по 1700 грн за кожен протокол.

Чимало порушників притягнули до адмінвідповідальності за викидання будівельного сміття у сміттєві контейнери, для якого ті не передбачені, або ж складування біля контейнерного майданчика старих меблів і телевізора – це призвело до утворення стихійних сміттєзвалищ.

Ужгородці, які не з’явилися на засідання адмінкомісії, сплатять максимальні штрафи.

Про це повідомляє пресслужба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах