119453
09:20 4.102021

На Рахівщині у людей зникає питна вода

Життя 3445

На Рахівщині вже декілька років як почалась проблеми з водою. У криницях почала висихати вода. Місцеві жителі вкопують свої криниці вниз на кілька метрів, або замовляють машину, яка бурлить в глибину і шукають свердловину. Проте й це не завжди допомагає, є випадки, коли вода зникає й після цього. Або взяли трохи води — треба кілька днів чекати, щоб прибула знову.

Ситуація в районі настільки проблемна, що власники криниць, які користуються двома – трьома будинками з одного джерела, вже навіть почали сваритися між собою, хто скільки користується водою.

«У нашому селі рівень води впав на два метри, – розповідає Богдан. – Стандартний колодязь у Розтоках – це 3-8 бетонних кілець. Тепер треба копати на 9-12. Менше можна навіть і не пробувати, бо вода потім зникне.

Ті, хто не може копати нову криницю, риють углиб у старій. Хтось замовляє буріння свердловини. На Тячівщині моя сестра купує воду привозну, а в нас виходимо з положення як можемо.

Викопати криницю – справа недешева. В середньому в нас беруть 300 грн за метр викопаної землі. Ще 500 грн коштує бетонне кільце. Отже, колодязь на подвір’ї обходиться від 10 до 15 тис. гривень», – додав Богдан.

Жителів Рахівщини у селах рятує річка, де люди можуть набрати води для худоби, щоб помитися та попрати. Але і річка також дуже сіла. Тож усі чекають з нетерпінням сезон дощів.

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах